Banbeskrivning Tjust Trail Run 5km

The Start Me Up (5/10/20km)
Bred start första 800m där det är lätt att springa om och vill man springa snabbt så går det alldeles utmärkt att göra det direkt. Oteknisk så det förslår, men visst på några ställen får man passa sig var man sätter fötterna. Över träbron (ja, ni som sprungit tidigare år kommer att känna igen er) och in på stig som böljar fram genom välskött blandskog. Njut! Precis när ni är som mest ”njutna” så måste ni vara på tårna. Banan delar sig – femman till höger och de längre rakt fram.
Distans: 2km:::Höjdmeter: 35


The Fifth Adventure (5km)
"Det är klart att femmorna också ska ha ett alldeles eget äventyr" utbrast banläggarna och drog om banan från grusväg till småstigar(och några få meter obanat). Hopp över bäck, kort slingrande backe, över berghällar, nedför röse, genom buskage och allt på 3-400m. Väl där är ni mitt i "Sleepy forest".
Distans: 0,5km :::Höjdmeter: 10


The Sleepy Forest (5/10/20km)
Denna del är precis likadan som förra året. Känns det i benen? Då är det förmodligen som det ska vara. Förtrollande gles härlig skog. Inte så många höjdmeter, lättlöpt och oteknisk stig. Porlande (ev forsande) bäck. Precis sådär lugnet ska vara innan stormen.
Distans: 1km:::Höjdmeter: 15


The Kassler (5/10/20km)
Som en hyllning till mannen som vunnit den långa banan alla fyra år hade vi gärna döpt en del av årets bana till The Kasselstrand, men så kom vi på att den äran bara är till för den som vunnit fem gånger så vi valde att döpa delen till The Kassler. Varför? För att man antagligen kommer att känna sig rätt rökt innan, mitt i och/eller efter detta parti av banan. Kanske till och med i och kring sätesmuskulaturen. #krystadgöteborgshumor
Två inte helt otuffa kullar ska besegras. Ganska oteknisk löpning uppför båda höjderna, ganska otekniskt nedför den första kullen och betydligt mer tekniskt nedför den andra. Längs med branta klippväggar, ner i en bergsskreva och innan du kommer fram till ett motionsspår ska det löpas i stök och bök-terräng. För elakt att lägga i slutet av banan när ni har 4,5/9,5/19,5km i benen? Jajamen, men sådana är vi och vi tror ändå på något sätt att ni uppskattar det!
Distans: 1km:::Höjdmeter: 40


A Rush 2 The Finishline (5/10/20km)
Jättelätt, lätt nedför, oteknisk, motionsspårigt och kort. Spring, spring, spring och du skall korsa mållinjen med ett leende på läpparna.
Distans: 500m :::Höjdmeter: 3
 

© 2016 All rights reserved.

Drivs med Webnode