Banbeskrivning Tjust Trail Run - The Sprint

 
Nedan följer kartan över de olika bansträckningarna (blå linje för The Sprint). Klicka på flaggorna för namn och beskrivning av respektive bandel. 
 
The Warm Up
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
Same as previous year. Vacker allé vidare mot något smalare passage. Det bär sakta uppåt 500m, innan en något brantare och kortare stigning tar vid. Ta några gångsteg redan här vettja. Det har klagats på att man inte blivit tillräckligt varm under "The Warm Up" så det har vi såklart tagit till oss och lagt på ett par backar för säkerhets skull (i ärlighetens namn- det är ingen som klagat, vi tycker bara om backar). Avslutas med bro och löp in i lövskogs-tunnel. Precis här viker "Sprintarna" åt vänster och resterande springer rakt fram. OBS!! skyltat!
Distans: ~2,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 60
 
 
The Fifth Adventure
(Sprint)
Hur äventyrligt känns två kortare partier med grusväg på en skala? Inte så värst, men däremellan och efter så... Det finns tät skog, det finns bökig obanad terräng och såklart en (o)skön stigning. Det är inte en lång del, men det kanske kommer att kännas så.
Distans: ~0,8km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 15
 
 
A Rush To The Finish Line/The Second Lap
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
En något risig stig inleder rushen och har du lite schvung kvar i benen så klarar du det efterföljnade dikeshoppetoch slipper blöta(re) fötter. Oschvungiga ben=fuktigare fötter. Snabb, lättlöpt stig i ett par hundra meter och tanken börjar komma "Var det allt jobbigt ni hade att komma med?". Såklart inte, vi bjuder på en kort, men ack så tuff klättring, men sen har vi faktiskt inte så tuff löpning kvar. Eller? Vi har såklart lite blöttare partier på slutet för att undvika överhettade fötter/underben/hela ben. Det brukar vara lite grundare i mitten än på sidorna. Eller var det tvärt om??? Ni som springer två varv kan alltså ta reda på det genom empiri. Sista 600m är det på allvar rush till mållinjen/varvning.
Har du ett varv kvar? Grattis till dig.
Går i mål? Var inte ledsen, det blir ett TTR25.
Distans: ~2,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 40
 

© 2016 All rights reserved.

Drivs med Webnode