Banbeskrivning - The Half

Nedan följer kartan över de olika bansträckningarna (vit linje för The Half). Klicka på flaggorna för namn och beskrivning av respektive bandel. 

 

The Warm Up
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
Som vanligt, genom den vackra allén och sedan ganska snabbt in på något smalare passager. Och skrevan finns med i år. Tidigt! Det är uppför och rätt tekniskt. Sen lätt löpning och dessutom oteknisk tills det inte blir så lätt utan snarare o-lätt dvs upp, ner och sen upp igen.
Distans: ~2km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 50

The Slow Weardown
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
Börjar med bro. Kul ju! Sedan blir det som att koka grodan - sakta, sakta fortsätter banan uppför. Nästan så man inte märker det. En något kraftigare uppförsbacke med en något hal vitmossa och så lite obanat. Möra ben redan? Springer man "Sprinten" så är det bara halva kvar. Inga kommentarer om du valt att springa någon annan distans.
Distans: ~1km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 24

The Transport
(FunRun/Half/Long Run)
Vi börjar med lätt oteknisk stig och sen första(och enda för FunRun-löparna) vätskestationen och vidare på... Grusväg!? Jo, det är sant. Kanske banornas snabbaste 500m. Det är sånt vi bjusar på! Efter grusvägspartiet så viker löparna in i skogen igen. Kan vara blött, kan vara torrt (det kommer vara blöttare). Efter skogsmaskinsspårslöpningen kommer banorna dela sig (FunRun till vänster, Half/Long Run till höger). Skyltat såklart, men det har hänt tidigare att löpare gett sig ut på fel bana så tungan rätt i mun här.
Distans: ~1,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 12

The Great Unknown
(Half/Long Run)
Förra årets nyhet är även med i år. I början kan det finnas ett något blötare hål, men om man får doppa en tå eller två så glöms det snart bort när man besegrat den första lilla backen. Väl där möts du av gles välskött skog, några småstigningar och böljande stigar med svag utförslöpor. Kort och gott, ett underbart parti av banan och där du kan sträcka ut steget och bara njuta, njuta, njuta.
Distans: ~ 2km;;;;;;;;Antal höjdmeter: 49

The Wetest
(Half/Long Run)
Hade du sprungit här i höstas - torra fötter! Springer du 25 mars - inte så torra fötter.
Bästa tipset är att inte tveka, utan plöj rakt igenom. Rakt igenom vad? Det finns bäck, det finns mossar - möjligheterna att svalka fötterna är många. Men trots detta vill vi nog hävda att ev för svala fötter kommer att kunna kompenseras med tunga värmeskapande uppförsbacke ganska tätt inpå.
Distans: ~1km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 52

Wild Boar Run
(Half/Long Run)
De tre senaste åren har vi mixtrat och knopat delen som ligger längst bort från starten. Vilken har varit den bästa, finaste, tuffaste dragningen? Vi kom fram till att en kombination med alla delar har den bästa förutsättningen att göra en perfekt del för upplagan 2023. Tät granskog, många höjdmeter, porlande bäck, öppen lövskog och en grusväg som nästan är tagen ur en Emil-i-Lönneberga film (med tillhörande uppförsbacke såklart).
Distans: ~3km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 110

The Inproved View
(Half/Long Run)
Den delen som varit med flest gånger och som sannolikt kommer vara med många gånger framöver också. I år klämdes den in med skohorn, men i kompensation så bjuder vi på grisbacken och den är verkligen inte billig.
Distans: ~2km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 87

The Eight Deadly Hills
(Half/Long Run)
Skräckblandad förtjustning. Här får man fasansfulla höjdmeter blandat med fantastisk utsikt. En kortare brötig del inleder merparten av "bergsmassivet" (Västerviksmått mätt) och det är till för att sätta just dig i rätt sinnesstämning. Har man disponerat loppet väl kommer det vara en magisk bit av banan. Har man inte det så får du fortfarande en magisk upplevelse om än något trötta ben.
Hitintills har alla löpare tagit ett och annat promenadsteg här - blir du den första att springa igenom hela partiet?
Grusväg (uppför såklart) avslutar delen och väl där så finns tredje (sjätte energistationen för ultralöparna).
Distans: ~3,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 222

The Easy
(Half/Long Run)
The Long Run: Är du ute på ditt första varv så är det således bara en "åtta" kvar. Beroende på hur snabbt du tagit dig fram så kanske du stöter på en och annan FunRun-löpare. Heja på varandra vettja!
Gles skog och få, snälla höjdmeter. Det kommer mer eller mindre kännas som att du springer på asfalt efter "de åtta".
Distans: ~3km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 74

Among Trolls and Fairys
(FunRun/Half/Long Run)
Branta uppförsbackar, brantare nedförlöpor, klippblock stora som jättar, supermjuk mossa gör denna del av banan till en sagolik upplevelse.
Det är förvisso en av de tuffaste passagerna, men sånt glömmer man så lätt bort när man får springa i den miljön.
Distans: ~1,2km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 51

A Rush To The Finish Line/The Second Lap
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
En något risig start på rushen, men övergående efter 300m. Sen finns det tid att hämta om du är lagd åt det hållet. En ganska rak dragning av banan medför tyvärr (?) att vissa blötare partier kan vara med.
Har du ett varv kvar? Grattis till dig.
Går i mål? Var inte ledsen, det blir ett TTR24.
Distans: ~2,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 28
 

© 2016 All rights reserved.

Drivs med Webnode