Banbeskrivning - The Half

Nedan följer beskrivning och kartan längst ner visar de olika bansträckningarna (vit linje för The Half/Long Run). Klicka på flaggorna för namn och beskrivning av respektive bandel. 


The Warm Up
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
Same as previous year. Vacker allé vidare mot något smalare passage. Det bär sakta uppåt 500m, innan en något brantare och kortare stigning tar vid. Ta några gångsteg redan här vettja. Det har klagats på att man inte blivit tillräckligt varm under "The Warm Up" så det har vi såklart tagit till oss och lagt på ett par backar för säkerhets skull (i ärlighetens namn- det är ingen som klagat, vi tycker bara om backar). Avslutas med bro och löp in i lövskogs-tunnel. Precis här viker "Sprintarna" åt vänster och resterande springer rakt fram. OBS!! skyltat!
Distans: ~2,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 60A Stroll by the Lake with a touch of Idre
(FunRun/Half/Long Run)
Banan går längs med sjön den västra delen av Kvännaren. Vi tror att ni kommer att uppskatta det. En kortare "bök-och-stök"-stigning tar vid för att fortsätta med bred och fin stig fram till den där lilla touchen. Det en höjd som med lite fantasi påminner om fjället Städjan i närheten av Idre - i det här fallet alltså lill-Städjan. Enjoy!
Distans: ~1,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 25
 

The White Run
(FunRun/Half/Long Run)
Låt oss vara tydliga, banan är lagd på hösten. Det var torrt. Risk att det är mindre torrt när tävlingen äger rum. Kvistbeklädda(lyft på fötterna!) skogsmaskinsspår till en början, men framför allt består denna del av lite upp och ner över vitmosstäckta småhöjder. På slutet på den del av banan delar sig FunRun(till vänster) och Half/Long Run (till höger). Tydligt skyltat såklart, men för mycket tittande ner i backen kan göra att man springer alldeles för kort eller långt.
Distans: ~1km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 30The Great Unknown
(Half/Long Run)
I början kan det finnas ett något blötare hål, men det går sannolikt att hålla fötterna torra om det inte blir en blöt vår. I år är denna del en ganska varierad del som bjuder på öppen skog, tätare variant, stig, skogsmaskinsspår, berghällar, obanat och lättsprungen stig, men överlag ett ganska långsamt parti av banan.
Distans: ~ 3km;;;;;;;;Antal höjdmeter: 68The Snake
(Half/Long Run)
Men, men är det inte här vi ska traska över våtmark. Icke! I år är "ormen" tillbaka. Slingrande stig som går både upp OCH ner. Öppen skog och härliga berghällar. Relativt lättsprunget, men avvakta med att springa i alldeles för hårt tempo. Det kan straffa sig senare!
Distans: ~1km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 31The Inproved View
(Half/Long Run)
Den vackra utsikten, den fina skogen, den branta nedförslöpan, den härliga andra/sjunde vätskestationen och den hemska grisbacken.
230(1000) höjdmeter gjorda och 540(1300) kvar.
Distans: ~1 km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 60Wild Boar Run
(Half/Long Run)
De tre senaste åren har vi mixtrat och knopat delen som ligger längst bort från starten. Vilken har varit den bästa, finaste, tuffaste dragningen? Vi kom fram till att en kombination med alla delar har den bästa förutsättningen att göra en perfekt del för upplagan 2023. Tät granskog, många höjdmeter, porlande bäck, öppen lövskog och en grusväg som nästan är tagen ur en Emil-i-Lönneberga film (med tillhörande uppförsbacke såklart). Vätskestation nr 3/8 som belöning efter avslutad del.
Distans: ~3km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 110The Eight Deadly Hills
(Half/Long Run)
Skräckblandad förtjusning! Här skiljs agnarna för vetet. Här får man fasansfulla höjdmeter blandat med fantastisk utsikt. Löpning genom kohage inleder partiet. Precis när du börjar tänka att "det här är ganska nice" så boom -> första backen. Sen har vi letat fram varenda backe i detta "bergsmassiv" (Västerviksmått mätt). Ibland med skohorn. "Jesus walk" är tillbaka i år - prefekt för alldeles för torra fötter (om högvatten).
Har man disponerat loppet väl kommer det vara en magisk bit av banan. Har man inte det så får du fortfarande en magisk upplevelse om än något tröttare ben.
Hitintills har alla löpare tagit ett och annat promenadsteg här - blir du den första att springa igenom hela partiet (ej att rekommendera att försöka)?
Fjärde vätskestationen (nionde energistationen för ultralöparna) avslutar banans tuffaste del.
Vi har, så länge vi beskrivit denna del av bana, försökt överdriva tuffheten (om nu inte namnet varit nog), men det har nog ändå visat sig att verkligheten ändå överträffat dikten.
Distans: ~3,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 250
 

 

The Easy (-ish)
(Half/Long Run)
Som en skänk från ovan så bjuder vi på "den lätta"-delen direkt efter de tuffa backarna.
Är du ute på ditt första varv så är det således bara en "åtta" kvar och har du gjort 16st så försök flyta på så snabbt du kan. Beroende på hur snabbt du tagit dig fram så kanske du stöter på en och annan FunRun-löpare. Heja på varandra vettja!
Gles skog och få, snälla höjdmeter (Med handen på hjärtat så finns det faktiskt en tuff backe även här). Men på det stora hela så kommer det mer eller mindre kännas som att du springer på asfalt efter "de åtta".
Distans: ~2 km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 30The Adventure
(FunRun/Half/Long Run)
Ibland är även vi bekväma så vi låter denna del vara (nästan) på pricken likadan i år. Branta uppförsbackar, brantare nedförlöpor, klippblock stora som jättar, supermjuk mossa gör denna del av banan till en sagolik upplevelse.
Det är förvisso en av de tuffaste passagerna, men sånt glömmer man så lätt bort när man får springa i denna magiska miljö.
Distans: ~1,2km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 60A Rush To The Finish Line/The Second Lap
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
En något risig stig inleder rushen och har du lite schvung kvar i benen så klarar du det efterföljnade dikeshoppetoch slipper blöta(re) fötter. Oschvungiga ben=fuktigare fötter. Snabb, lättlöpt stig i ett par hundra meter och tanken börjar komma "Var det allt jobbigt ni hade att komma med?". Såklart inte, vi bjuder på en kort, men ack så tuff klättring, men sen har vi faktiskt inte så tuff löpning kvar. Eller? Vi har såklart lite blöttare partier på slutet för att undvika överhettade fötter/underben/hela ben. Det brukar vara lite grundare i mitten än på sidorna. Eller var det tvärt om??? Ni som springer två varv kan alltså ta reda på det genom empiri. Sista 600m är det på allvar rush till mållinjen/varvning.
Har du ett varv kvar? Grattis till dig.
Går i mål? Var inte ledsen, det blir ett TTR25.
Distans: ~2,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 40

© 2016 All rights reserved.

Drivs med Webnode