Banbeskrivning Tjust Trail Run -The FunRun

Nedan följer beskrivning och kartan längst ner visar de olika bansträckningarna (orange linje för The FunRun). Klicka på flaggorna för namn och beskrivning av respektive bandel. 
 
The Warm Up
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
Same as previous year. Vacker allé vidare mot något smalare passage. Det bär sakta uppåt 500m, innan en något brantare och kortare stigning tar vid. Ta några gångsteg redan här vettja. Det har klagats på att man inte blivit tillräckligt varm under "The Warm Up" så det har vi såklart tagit till oss och lagt på ett par backar för säkerhets skull (i ärlighetens namn- det är ingen som klagat, vi tycker bara om backar). Avslutas med bro och löp in i lövskogs-tunnel. Precis här viker "Sprintarna" åt vänster och resterande springer rakt fram. OBS!! skyltat!
Distans: ~2,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 60A Stroll by the Lake with a touch of Idre
(FunRun/Half/Long Run)
Banan går längs med sjön den västra delen av Kvännaren. Vi tror att ni kommer att uppskatta det. En kortare "bök-och-stök"-stigning tar vid för att fortsätta med bred och fin stig fram till den där lilla touchen. Det en höjd som med lite fantasi påminner om fjället Städjan i närheten av Idre - i det här fallet alltså lill-Städjan. Enjoy!
Distans: ~1,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 25
 
 

The White Run
(FunRun/Half/Long Run)
Låt oss vara tydliga, banan är lagd på hösten. Det var torrt. Risk att det är mindre torrt när tävlingen äger rum. Kvistbeklädda(lyft på fötterna!) skogsmaskinsspår till en början, men framför allt består denna del av lite upp och ner över vitmosstäckta småhöjder. På slutet på den del av banan delar sig FunRun(till vänster) och Half/Long Run (till höger). Tydligt skyltat såklart, men för mycket tittande ner i backen kan göra att man springer alldeles för kort eller långt.
Distans: ~1km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 30
 
 
The Easy
(FunRun)
Bred stig. Snabb stig. Flak stig. Till och med supersnabb grusväg. För den med med spring i benen finns här möjlighet att ta igen eventuellt förlorad tid. För att kompensera detta så har vi såklart lagt in en liten sprintbacke när grusvägen övergår till stig igen. Ett tufft parti återstår innan spurten tar vid.
Distans: ~2km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 40The Adventure
(FunRun/Half/Long Run)
Ibland är även vi bekväma så vi låter denna del vara (nästan) på pricken likadan i år. Branta uppförsbackar, brantare nedförlöpor, klippblock stora som jättar, supermjuk mossa gör denna del av banan till en sagolik upplevelse.
Det är förvisso en av de tuffaste passagerna, men sånt glömmer man så lätt bort när man får springa i denna magiska miljö.
Distans: ~1,2km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 60A Rush To The Finish Line/The Second Lap
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
En något risig stig inleder rushen och har du lite schvung kvar i benen så klarar du det efterföljnade dikeshoppetoch slipper blöta(re) fötter. Oschvungiga ben=fuktigare fötter. Snabb, lättlöpt stig i ett par hundra meter och tanken börjar komma "Var det allt jobbigt ni hade att komma med?". Såklart inte, vi bjuder på en kort, men ack så tuff klättring, men sen har vi faktiskt inte så tuff löpning kvar. Eller? Vi har såklart lite blöttare partier på slutet för att undvika överhettade fötter/underben/hela ben. Det brukar vara lite grundare i mitten än på sidorna. Eller var det tvärt om??? Ni som springer två varv kan alltså ta reda på det genom empiri. Sista 600m är det på allvar rush till mållinjen/varvning.
Har du ett varv kvar? Grattis till dig.
Går i mål? Var inte ledsen, det blir ett TTR25.
Distans: ~2,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 40
 
 

© 2016 All rights reserved.

Drivs med Webnode