Banbeskrivning Tjust Trail Run -The FunRun

Nedan följer kartan över de olika bansträckningarna (orange linje för The FunRun). Klicka på flaggorna för namn och beskrivning av respektive bandel. 
 
The Warm Up
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
Som vanligt, genom den vackra allén och sedan ganska snabbt in på något smalare passager. Och skrevan finns med i år. Tidigt! Det är uppför och rätt tekniskt. Sen lätt löpning och dessutom oteknisk tills det inte blir så lätt utan snarare o-lätt dvs upp, ner och sen upp igen.
Distans: ~2km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 50

The Slow Weardown
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
Börjar med bro. Kul ju! Sedan blir det som att koka grodan - sakta, sakta fortsätter banan uppför. Nästan så man inte märker det. En något kraftigare uppförsbacke med en något hal vitmossa och så lite obanat. Möra ben redan? Springer man "Sprinten" så är det bara halva kvar. Inga kommentarer om du valt att springa någon annan distans.
Distans: ~1km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 24

The Transport
(FunRun/Half/Long Run)
Vi börjar med lätt oteknisk stig och sen första(och enda för FunRun-löparna) vätskestationen och vidare på... Grusväg!? Jo, det är sant. Kanske banornas snabbaste 500m. Det är sånt vi bjusar på! Efter grusvägspartiet så viker löparna in i skogen igen. Kan vara blött, kan vara torrt (det kommer vara blöttare). Efter skogsmaskinsspårslöpningen kommer banorna dela sig (FunRun till vänster, Half/Long Run till höger). Skyltat såklart, men det har hänt tidigare att löpare gett sig ut på fel bana så tungan rätt i mun här.
Distans: ~1,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 12

The Easy
(FunRun)
Bred stig. Snabb stig. Flak stig. För den med med spring i benen finns här möjlighet att ta igen eventuellt förlorad tid. Här kan man om man har tur stöta på en och annan ultralöpare som är ute på sitt första varv. Ett "hejaheja" kan då absolut vara på sin plats.
Distans: ~3km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 37

Among Trolls and Fairys
(FunRun/Half/Long Run)
Branta uppförsbackar, brantare nedförlöpor, klippblock stora som jättar, supermjuk mossa gör denna del av banan till en sagolik upplevelse.
Det är förvisso en av de tuffaste passagerna, men sånt glömmer man så lätt bort när man får springa i den miljön.
Distans: ~1,2km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 51

A Rush To The Finish Line/The Second Lap
(Sprint/FunRun/Half/Long Run)
En något risig start på rushen, men övergående efter 300m. Sen finns det tid att hämta om du är lagd åt det hållet. En ganska rak dragning av banan medför tyvärr (?) att vissa blötare partier kan vara med.
Har du ett varv kvar? Grattis till dig.
Går i mål? Var inte ledsen, det blir ett TTR24.
Distans: ~2,5km ;;;;;;;;Antal höjdmeter: 28

© 2016 All rights reserved.

Drivs med Webnode