Banbeskrivning Tjust Trail Run 10km

 

The Start Me Up (5/10/20km)
Bred start första 800m där det är lätt att springa om och vill man springa snabbt så går det alldeles utmärkt att göra det direkt. Oteknisk så det förslår, men visst på några ställen får man passa sig var man sätter fötterna. Över träbron (ja, ni som sprungit tidigare år kommer att känna igen er) och in på stig som böljar fram genom välskött blandskog. Njut! Precis när ni är som mest ”njutna” så måste ni vara på tårna. Banan delar sig – femman till höger och de längre rakt fram.
Distans: 2km:::Höjdmeter: 35

The Bush (10/20km)
En kortare sträcka genom något tätare skog där några stigar är specialgjorda bara för TTR2020. Hoppas ni uppskattar det =) Såhär tidigt i loppet har vi lagt in ett par tekniska meter. Var noga med fotisättningen.
Distans: 0,5km:::Höjdmeter: 10

The Longer Adventure (10/20km)
Ni som sprang förra året kommer att känna igen er till en början för att sedan återigen bli överraskade. Ni andra har så mycket roligt att få uppleva för första gången. Den är jobbig, men ganska kort. Den är slitsam, men vacker. Kort och gott – det är lite av ett äventyr. Upp och nedförsbackar, nedfallna mystiska träd, mjuk grönmossa och klippblock lika stora som . Beware of trolls #johnbauerskog
Distans: 1,5km :::Höjdmeter: 60

The Easy (-ish) (10/20km)
Lite obanat, med mestadels bredare stig. En fröjd för halvtrötta ben som nyss sprungit The Longer Adventure. Efter en kilometer eller så delas  banorna. Håll tungan rätt i mun och följ skyltning (10an åt höger, 20 åt vänster). Tiorna får efter delningen det lugnt med lättlöpt stig och de som valt att springa längre får lite obanat blandat med lättlöpt stig. De som viker av till vänster (20km) kommer strax att komma till den mest krävande delen av banan (The Six Deadly Hills) och de som viker av till höger kommer att komma till en mer okrävande del (Run, Forest, Run).
10km-banan:::Distans: 2km:::Höjdmeter: 15
20km-banan:::Distans: 2km:::Höjdmeter: 17