Banbeskrivning - 20km

The Start Me Up (5/10/20km)
Bred start första 800m där det är lätt att springa om och vill man springa snabbt så går det alldeles utmärkt att göra det direkt. Oteknisk så det förslår, men visst på några ställen får man passa sig var man sätter fötterna. Över träbron (ja, ni som sprungit tidigare år kommer att känna igen er) och in på stig som böljar fram genom välskött blandskog. Njut! Precis när ni är som mest ”njutna” så måste ni vara på tårna. Banan delar sig – femman till höger och de längre rakt fram.
Distans: 2km:::Höjdmeter: 35

The Bush (10/20km)
En kortare sträcka genom något tätare skog där några stigar är specialgjorda bara för TTR2020. Hoppas ni uppskattar det =) Såhär tidigt i loppet har vi lagt in ett par tekniska meter. Var noga med fotisättningen.
Distans: 0,5km:::Höjdmeter: 10

The Longer Adventure (10/20km)
Ni som sprang förra året kommer att känna igen er till en början för att sedan återigen bli överraskade. Ni andra har så mycket roligt att få uppleva för första gången. Den är jobbig, men ganska kort. Den är slitsam, men vacker. Kort och gott – det är lite av ett äventyr. Upp och nedförsbackar, nedfallna mystiska träd, mjuk grönmossa och klippblock lika stora som . Beware of trolls #johnbauerskog
Distans: 1,5km :::Höjdmeter: 60

The Easy (-ish) (10/20km)
Lite obanat, med mestadels bredare stig. En fröjd för halvtrötta ben som nyss sprungit The Longer Adventure. Efter en kilometer eller så delas  banorna. Håll tungan rätt i mun och följ skyltning (10an åt höger, 20 åt vänster). Tiorna får efter delningen det lugnt med lättlöpt stig och de som valt att springa längre får lite obanat blandat med lättlöpt stig. De som viker av till vänster (20km) kommer strax att komma till den mest krävande delen av banan (The Six Deadly Hills) och de som viker av till höger kommer att komma till en mer okrävande del (Run, Forest, Run).
20km-banan:::Distans: 2km:::Höjdmeter: 17

The Six Deadly Hills (20km)
Tarantinoinspirerat namn, men förhoppningsvis slipper vi allt det blodiga och du kommer nog vara för trött för att hålla en rapp dialog. Men för övrigt precis som en bra Tarantionofilm där den ena stigningen är tuffare, elakare och hårdare än den förra och där man inte riktigt vet hur man fått i hopp det på slutet.
Distans: 3km:::Höjdmeter: man kommer att tycka att det är för många.


The First Climber (20km)
I år har vi delat upp the climber så att den inte ska gå över för fort och så du har något att se fram emot senare. Klättringen är visserligen inte lika tuff som sexan du just gjort, men har du gått för tufft där så... Vi rekommenderar att passa på att kasta ett öga på utsikten när ni uppe. Vackert är ordet.
Distans: 1km:::Höjdmeter: 37


Wild Boar Run (20km)
Tät skog i kombination med högt gräs väntar. Med andra ord - Be ware of vildsvin. Börjar det kännas i benen nu så känns det rätt. Merparten av höjdmetrarna är gjorda. Ett litet äventyrsmoment väntar på denna del, men för att inte förstöra överraskningen så avslöjas det inte än vad det är. På den här delen så hittar du kilometermarkering 10. Gratis, du har bara hälften kvar.
Distans: 2,5km:::Höjdmeter: 25


The Second Climber (20km)
Grisbacken från 2019 är tillbaka! Vi hörde att det grymtades och knorrades (pun intended) lite över den förra året. Vi vet inte riktigt varför med vi anar att man tyckte att en låg för tidigt så man för pigg i benen och inte riktigt fick känna mjölksyran. Därför la vi den senare detta år. Kom inte och säg att vi inte tar till oss av kritiken. Skön oskön löpning från botten till toppen. Väl där väntar en nedförsbacke med sådär lagom lutning så man kan trycka på och flyta fram. Ni får till och med ta ut steget lite på en snutt grusväg. Varsågoda! Nämnde vi att grusvägen är i motlut?
Distans: 1km:::Höjdmeter: 67


The Reversed Snake (20km)
Slingrande, härlig och rolig löpning väntar nu när banan går upp och ner och hit och dir. Sprang man förra året och året innan dess och är bra att tänka tvärt om så kommer man känna igen sig. Finns chans att njuta av fantastisk natur här om du nu inte råkar vara för trött.
Distans: 2km:::Höjdmeter: 35


Run, Forest, Run (10/20km)
Ett lättare parti av banan och har man disponerat loppet väl så finns chans att göra snabba kilometertider nu. De två längsta banorna flätas återigen samman. Börjar närma sig slutet, men spara lite torrt krut då det är ett par lite jobbiga partier kvar. Trötta ben kommer att uppskatta att det är ett parti med få höjdmeter. Har det varit mycket nederbörd så kan vissa delar vara väldigt fuktiga. Några hundra meters grusväg avslutar denna del och som om inte det vore nog så kommer även den sista vätskan innan mål här.
Distans: 2km:::Höjdmeter: 15


The Sleepy Forest (5/10/20km)
Denna del är precis likadan som förra året. Känns det i benen? Då är det förmodligen som det ska vara. Förtrollande gles härlig skog. Inte så många höjdmeter, lättlöpt och oteknisk stig. Porlande (ev forsande) bäck. Precis sådär lugnet ska vara innan stormen.
Distans: 2km:::Höjdmeter: 15


The Kassler (5/10/20km)
Som en hyllning till mannen som vunnit den långa banan alla fyra år hade vi gärna döpt en del av årets bana till The Kasselstrand, men så kom vi på att den äran bara är till för den som vunnit fem gånger så vi valde att döpa delen till The Kassler. Varför? För att man antagligen kommer att känna sig rätt rökt innan, mitt i och/eller efter detta parti av banan. Kanske till och med i och kring sätesmuskulaturen. #krystadgöteborgshumor
Två inte helt otuffa kullar ska besegras. Ganska oteknisk löpning uppför båda höjderna, ganska otekniskt nedför den första kullen och betydligt mer tekniskt nedför den andra. Längs med branta klippväggar, ner i en bergsskreva och innan du kommer fram till ett motionsspår ska det löpas i stök och bök-terräng. För elakt att lägga i slutet av banan när ni har 4,5/9,5/19,5km i benen? Jajamen, men sådana är vi och vi tror ändå på något sätt att ni uppskattar det!
Distans: 1km:::Höjdmeter: 40


A Rush 2 The Finishline (5/10/20km)
Jättelätt, lätt nedför, oteknisk, motionsspårigt och kort. Spring, spring, spring och du skall korsa mållinjen med ett leende på läpparna.
Distans: 500m :::Höjdmeter: 4

© 2016 All rights reserved.

Drivs med Webnode