Banbeskrivning - 20km


The Ignite (5/10/20km)
Bred startsträcka på motionsspår i 5-600 meter. Se till att få en position långt fram om du är lagd åt det hållet. Single-track med teknisk uppförslöpning tar sedan vid och viss risk finns för köbildning längre bak. Första uppförsbacken har nu besegrats och nu är det bara resterande kvar. Efter ytterligare en stigning lämnas det kommunala motionsområdet och den vilda skogen väntar.
Höjdmeter: 20

The Slow & Steady (10/20km)
"Finns det en stig här någonstans?" Frågan ställdes under en av få provlöpningar av banan. Såklart att det finns stigar, men ibland är det stigar i fantasin och de är såklart svårare att se, men vi vill ändå tro att de är precis lika riktiga. Smala djurstigar och skogsmaskinspår gör att tempot inte kommer vara det allra högsta. Upplyftande löpning? Kanske inte den mest spännande delen, men för att uppskatta det vackra behövs ibland det mindre vackra. Kort och gott, en kortare transportsträcka mot något mer spännande.
Antal höjdmeter: 40

Wild White Mountain (10/20km)
Vitmossa adderas på vilt bergigt parti = Wild White Mountain. Kort, men ack så naggande gott parti. Några höjdmeter, men inte så värst många. Stig finns även om det inte är någon autostrada. Det är således vitt, det är vilt. Kanske årets nykomling.
Antal höjdmeter: 20

The Easy(-ish) (10/20km)
Efter lite halvbökig terräng där kilometertiderna inte varit de allra snabbaste kommer nu ett mer lättlöpt parti. Passa på att hämta igen förlorad tid eller så tar du det lugnt och njuter av motionsslinga som böljar fram genom terrängen. Efter upp ungefär 1km delar sig de längsta banorna åt. Skyltat såklart. 20km-löparna får fortsätta med The Easy och 10km-löparna får ge sig på (-ish)-delen. -ish som i...
Antal höjdmeter: 25

The Dry Wetlands (20km)
Ett härligt tillskott till årets bana. Gles skog med inslag av träskkänsla. Vid blött väder inför tävlingen så kommer du ha blöta fötter efter denna passage, men vid torrt väder kommer du ha blöta fötter efter denna passage.
Antal höjdmeter: 25

The Little Red House (20km)
Berghällar, vit mossa, granskog och ett litet rött hus utkastat mitt i skogen. Är du skräckfilmsfantast (och har krafter kvar) gör du bäst i att lägga benen på ryggen. Förtydligande: man med eller utan hockeymask och motordrivna sågar har inget med själva tävlingen att göra.
Otroligt fin löpning tar vid med gles välskött barrskog och smala djurstigar.
Antal höjdmeter: 25

The Wild Boar Bush (20km)
Denna del inleds med vätskestation. Så trevliga är vi. Drick en klunk sportdryck eller två. Du har trots allt mer än hälften kvar och som om inte det var nog. De tuffaste höjdmetrarna har vi sparat till andra halvan denna gång. Så in med dig i tät skog. Spring sedan uppför ett berg. Kanske två. Ta ett stort språng (eller plaska dig) över en fin småländsk sagobäck. Därefter får du återigen ta ut steget och springa på några hundra meter på o-skoglig grusväg. Varsågod! Ta dig sedan genom en vacker granskog och har du (o)tur så stöter du på vildsvin här. Det har banläggaren haft nöjet att göra lite för många gånger.
Antal höjdmeter: 60

The View (20km)
Genom ormbunkshöga ormbunkar (ev totaltvissna 2okt) beger sig banan i uppåtgående riktning och väl uppe får du löpa på flacken innan en majestätisk utsikt kan skådas. Ner längs en bäckfåra och hejsan hoppsan så var delen slut. Nästan innan den börjat.
Antal höjdmeter: 53

The Six Deadly Hills (+one or two) (20km)
Favoritdel hos många av er som sprang förra året. Och vi är inte dem som tar bort en så uppskattad del. Detta parti innehåller teknisk, brant och fenomenal löpning. Varierande sa Bill. Supertung sa Bull.
Det är alltså sex, sju eller kanske åtta kullar/berg/uppförsbackar som ska bestigas. Det där med aritmetik är knepigt ibland. Då bergsmassivet (i småländska mått mätt) ligger vid Verkebäcksviken blir det en storslagen upplevelse.
Antal höjdmeter: 202

D Kasselstrand (10/20km)
Döpt efter den femfaldiga vinnaren, David Kasselstrand, av den långa banan och då får man såklart en del uppkallad efter sig. Det är sedan gammalt. Han kan ha yppat att detta är hans favoritdel eller så har vi bara hittat på det.
Detta parti har historiskt sett legat tidigt i loppet, men som nu är passerad till slutklämmen på de längre banorna. "Hipp, hipp och hurra" är tre ord som ni sannolikt kommer yttra någon gång i denna del. Det ska springa över både diverse stock och större och mindre sten. Det finns kusliga kullar, det finns branta branter, mossiga mossar och våta våtmarker. Precis allt som behövs för ett äventyrligt äventyr.
Antal höjdmeter: 70

A Rush To The Finsh Line (5/10/20km)
De sista två kilometrarna ska springas och finns det krut kvar så finns det tid att göra här. Få höjdmeter (inte att förväxla med noll höjdmeter) finns och teknisk löpning lyser med sin totala frånvaro (typ-ish). Kan du hålla din fötter torra har du gjort det bra. Snabb spurt och känn dig nöjd med att ha genomfört ett tufft, krävande och underbart lopp, Tjust Trail Run -21.
Antal höjdmeter: 20

© 2016 All rights reserved.

Drivs med Webnode